Team BrookbendTeam Brookbend


Pieni kotikennelimme löytyy Espoon Siikajärveltä aivan Nuuksion kansallispuiston kupeesta. Koiramme elävät ja asuvat perheemme parissa perheenjäseninä liikkuen vapaasti niin sisällä kuin aidatulla isolla piha-alueella.

Koirat ovat aina olleet osa elämääni. Pikkutyttönä Mummin ja Ukin Mara-collie oli paras ystäväni. Ensimmäinen oma koiramme, hovawarttinarttu Ronja (1983 - 1993), tuli lapsuudenkotiini ollessani 6- vuotias. Sen jälkeen en olekaan voinut kuvitella elämää ilman koiria. Kun Ronjan kuoltua jouduimme olemaan 3 kuukautta ilman koiraa, päätin, että niitä pitää aina olla talossa enemmän kuin yksi – tyhjyys oli hirvittävää! Ronjan jälkeen vanhempieni luona asusti pitkään hovawarttinarttumme Tinna (Hohvilan Ruustinna 12.4.1993 - 11.8.2007) ja rakas Myrtzimme (Brookbend Dawn 30.4.2007 - 30.3.2017).

Berninpaimenkoira on siis kuitenkin osoittautunut minun rodukseni. Äitini ehdotti minulle (minut tuntien) tätä rotua, ja siihen tutustuttuani en voi kuvitella enää minulle sopivampaa löytyvän. Lopullisesti rotu hurmasi minut, kun näin opiskeluaikanani bernin odottavan luennolla olevaa omistajaansa uskollisesti luentosalin ulkopuolella kytkemättömänä ja rauhallisena. Tämä koira teki minuun suuren vaikutuksen vaikka en vieläkään tiedä kuka koira oli.

Ensimmäinen bernimme Cia (TK2 Black Amiikos Concordia Cathi) muutti kotiimme juhannuksena 1999. Tämän elämäniloa ja -intoa sekä rakkautta täynnä olleen ihastuttavan bernimme saimme pitää luonamme 9,5 vuotta. Cian seuraksi muutti perheeseemme pian toinenkin berni, Ida (BH TK3 Black Amiikos Edzardina Eida) joka eli silmäteränäni myös melkein 10 vuoden ajan. Tällä hetkellä perheeseemme kuuluu minun lisäksi mieheni Sami, lapset Jonatan, Niklas ja Rasmus, bernitytöt Luppis (TK2 Black Amiikos Lucretia Luana), Jippu (June vom Moosmüli) joka tosin viettää ison osan ajastaan ystäväni Railan seurana, Fia (Brookbend Fianna) sekä Lemmy (Brookbend Ice Cool).

Yhteisomistuksessa oleva Lynna (Lynn-Sophje vom Moosmüli) asuu Milin ja Harrin perheessä ja Hope (Brookbend Hope) Eloin ja Tiinan luona. Yhteistyökoiramme Hilma (Albern Unihiecca) asustaa omistajansa Jannin ja Teron perheessä. Ilman näitä ihania yhteistyöperheitä, ei bernien kasvattaminen olisi mahdollista.

Koiriemme kanssa olen harrastanut pääasiassa tokoa mutta myös agilityä, lastenvetoa, hakua, jälkeä ja raunioita. Kaikki koiramme ovat aina olleet myös innokkaita Hali-Bernejä. Kaikista rakkain harrastus meille kaikille on kuitenkin luonnossa liikkuminen, vaellukset ja kesäisin uiminen.

Bernien kasvattaminen on erittäin haasteellista. Rodulla on valitettavan paljon erilaisia huomioon otettavia sairauksia. Koska elämme ihan normaalia arkea käyden töissä ja kuskaten lapsia harrastuksiin, on kotimme koiramäärä rajoitettu 2 – 3 koiraan. Hyvä yhteistyö kasvattiemme sekä yhteisomistus- ja sijoituskoirieni omistajien kanssa on onneksi mahdollistanut sen, että voimme käyttää jalostukseen laajempaa määrää koiria. Aina eivät omat kotona asuvat koirat edes täytä jalostuksen vaatimuksia, mutta ne ovat meille silti yhtä tärkeitä ja rakkaita perheenjäseniä.

Miksi kasvatan bernejä? Mikään ei ole ihanampaa, kun katsoa kuinka pentu kehittyy, kasvaa ja oppii elämää. Yhtä ihanaa on kuitenkin tavata uuden pennun omistajat ja nähdä innostus heidän silmissään omaa kauan odotettua uutta perheenjäsentä kohti. On palkitsevaa seurata kuinka perheet siitä sitten jatkavat elämää yhdessä löytäen uusia yhteisiä harrastuksia. Kasvatus on tuonut elämääni paljon uusia ystäviä joiden kanssa berniharrastus ja bernien kanssa yhdessä eläminen jatkuu. Kannan suurta vastuuta ja myös jopa huolta siitä, että uusi perheenjäsen varmasti täyttää perheen toiveet. Pentuetta suunnitellessa pyrin siksi kiinnittämän erityisesti huomiota vanhempien luonteeseen, terveyteen ja mahdollisimman korkeaan elämänlaatuun kokonaisuutena, jotta perheenjäsenestä olisi kaikille iloa surun sijaan. Rotumääritelmän mukainen, rakenteeltaan terve ja toimiva, hyväluonteinen, iloinen ja pitkäikäinen perheenjäsen sekä monipuolinen harrastuskaveri on se mitä tavoittelen.Koirat


Jäde

Jäde (Brookbend Jade) s. 12.7.2017

Jäde on vahva ja itsenäinen bernityttö joka pitää seuraa vanhemmilleni Porvoossa ja kesäisin Pahasaaren saaressa Jaalassa. Voimaa ja tahtoa Jädellä riittää, kuin pienessä kylässä, mutta onneksi taito rauhoittua on myös hallussa.

Jäden sukutaulu


Lemmy

Lemmy (Brookbend Ice Cool) A/A 0/0, s. 28.9.2016


EH

Lemmy on ensimmäinen uroksemme. Meidän ei pitänyt koskaan jättää kotiin urosta, eikä itseasiassa edes pennun pentua tuosta pentueesta, koska koiramäärämme oli mielestämme täynnä. Lemmyä en kuitenkaan voinut myydä, koska kukaan perheemme jäsenistä ei siihen suostunut. Se on kertakaikkiaan vastustamattoman kiva koira! Rauhallinen, järkevä, iloinen, helppo ja totta kai, maailman kiltein.

Lemmyn sukutaulu


Hope

Hope (Brookbend Hope) B/B 0/0, s. 14.4.2016


EH

Hope on hyvin itsenäinen berninalku. Niin itsenäinen, että päätti jopa syntyä puoli vuorokautta muiden sisarustensa jälkeen. Aika näyttää, mitä Hope tuo tullessaan Eloin ja Tiinan hyvässä hoidossa.

Hopen sukutaulu


Hilma

Hilma (Albern Unihiecca) B/B 0/1, s. 11.11.2014


ERI

Yhteistyökoiramme Hilma on erittäin reipas ja toimelias berni. Hilma on osa Jannin ja Teron perhettä jossa Hilman kanssa on vaadittu pitkää pinnaa, mutta onneksi hän osaa olla myös raivostuttavan rakastettava.

Hilman sukutaulu


Fia

Fia (Brookbend Fianna) A/A 2/2, s. 21.3.2014


EH

Fia on reipas mutta rauhallinen berninalku joka jäi kotiin F-pentueesta kaikkien siihen ihastuttua. On kuin Fia olisi aina ollut osa perhettämme.

Fian sukutaulu


Lynna

Lynna (Lynn-Sophje vom Moosmüli) D/D 0/0, s. 14.3.2012


ERI
LT +65
Jalostustarkastettu

Lynna on oikea sydänkäpynen. Mikään ei ole parempaa kuin rapsuttelu ja halailu! Lynna on hyvin vaivaton berni, ei söheltämistä tai riekkumista vaan järkevää käyttäytymistä uusissakin tilanteissa. Lynna asuu Milin ja Harrin perheessä Vantaalla. Olemme erittäin kiitollisia Bealle ja Rolfille näistä molemmista Sveitsiläisistä kullannupuistamme!

Lynnan sukutaulu


Jippu

Jippu (June vom Moosmüli) A/A 0/0, s. 26.4.2011


EH
LT +110
Jalostustarkastettu

Jippu on reipas ja ketterä koira jolla on kuitenkin upea kyky keskittyä ja rauhoittua tarvittaessa. Tekemistä tämä tyttö kuitenkin tarvitsee - muuten keksii sitä kyllä itse... Tylsää elämä Jipun kanssa ei ainakaan ole. Vastapainona vauhdikkuudelle ei mikään kuitenkaan olen Jipun mielestä parempaa kun käpertyä sohvalla syliin halailtavaksi. Toinen suosikkipuuha on lasten kanssa leikkiminen.

Jipun sukutaulu


Luppis

Luppis (TK2 Black Amiikos Lucretia Luana) D/D 2/1, s. 25.10.2008


ERI, SERT
LT +87

Luppakorva on rauhallinen ja järkevä, lapsiperheeseemme erittäin hyvin sopiva koira. Elämä Luppiksen kanssa on hyvin vaivatonta. Luppis rakastaa luonnossa liikkumista, uimista, lapsia sekä yhteisiä rapsuttelutuokioita - paras paikka on tietenkin sylissä. Luppis toimii myös Hali-Berninä erilaisissa lastentapahtumissa ja päiväkodeissa. Luppis harrastaa tokoa ja saavutti jo alle 2-vuotiaana TK1 ja TK2 koulutustunnukset ja alle kolmivuotiaana oikeuden kilpailla EVL-luokassa.

Luppiksen sukutaulu


Myrtzi

Myrtzi (Brookbend Dawn) C/D 0/0, 30.4.2007 - 30.3.2017


EH
LTE +190

Myrtzi syntyi ainoana pentuna vappuaattona 2007, ja niinhän siinä sitten kävi, että emme pystyneet siitä luopumaan vaan Myrtzi asusti kesät Kymenlaaksossa Pahasaaren mökillä ja talvet pääasiassa Porvoossa pitäen vanhemmilleni seuraa. Myrtzi rakasti kaikkea ja kaikkia, oli reipas, toimintakykyinen ja avoin berni joka kuitenkin tarvittaessa rauhoittuu paikoilleen - eli luonteeltaan pitkälti juuri sellainen mitä berniltä toivon. Kaipaamme Myrtziä ihan hirvittävästi.

Myrtzin sukutaulu


Xani

Xani (Xani-Bär vom Belmer Berg) C/B 3/2, 24.10.2002 - 25.6.2010


ERI, SERT
TOKO ALO1

Xani oli ehkä maailman suurin uimista rakastava koirapersoona, sanat eivät riitä kertomaan… On hypätty ulos kolmannen kerroksen ikkunasta itikkaverkon läpi verannan katon kautta uintikarkureissulle, juostu portin läpi niin, että lankut vain sinkoavat, karattu tielle pysäyttämään liikenne, ohjattu autoja ojiin… Reippaasta luonteestaan huolimatta oli Xani upea ja kärsivällinen perhekoira jota lapsemme rakastivat yli kaiken. Xani muistetaan ehkä myös Tahdon Asia tv-sarjan Rouhialan perheen Niisku-koirana.


Ida

Ida (BH TK3 Black Amiikos Edzardina Eida) C/C 0/1, 5.3.2000 - 18.12.2009


ERI, VASERT, Jalostustarkastettu
LTE +172
Silmät tarkastettu, Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia

Ida oli upea koira. Minun koirani - elämäni koira. Olemme kokeneet todella paljon yhdessä. Ida oli kuin ajatukseni. Kova on ikävä, vaikka Ida on aina mukanani sydämessäni.

Idan sukutaulu


Cia

Cia (TK2 Black Amiikos Concordia Cathi) E/E 0/1, 7.5.1999 - 28.11.2008


Cia oli ensimmäinen ihan oma koiramme, kihlajaislahjamme, ensimmäinen bernimme. Cialla on erityinen paikka sydämissämme. Aina. Kiitos Cia kaikista ystävistä, jotka olet meille tuonut. Meillä on sinua kova ikävä.